Din vremurile noastre...

Ne aflam intr-un bar, ce se vrea un pic mai altfel decat celalalte. De fapt e mai mult decat bar. se si mananca acolo. S-au investit multi bani in el dar e gol... Un suc, un ceai, fiecare cu ale lui. Vorbim... despre problemele mele nu atat de importante si problemele ei mult mai importante, despre viata mea "banala" si a lor tumultuasa. Mereu sunt apostrofat, mereu gresesc cu cate ceva. Timpul limitat si distanta mare ne-a racit, nu mai suntem aceasi. I se intamla lucruri mai mult decat interesanta, as vrea si eu sa am parte de ceea ce are ea parte, dar adaptat la conditia si statutlul meu (sa zic asa). Plecam, pe drum in vine o idee despre ce as scrie pe blog, sau de ce nu sa scriu la "Egocentrum", ca nu am mai scris de mult...

Ideea mi-a venit de la o discutie despre un anume L (care aveam impresia ca e P si mai putea fii si m) care patise ceva asemanator cu o intamplare puerila de-a mea. Dar a intervenit o geanta rossie,in povestea lui, ce i-a provocat lui un semn de intrebare si o intrebare din partea lui spre ea, ce i-a provocat ei repulsie.
Asa m-i avenit sa vorbesc despre moda. Candva posete, genti rosii aveau doar prostituatele. Pantofi si genti rosii. Acum sunt la moda, orice fata in trend are o poseda rosie, mare, ce arata ca un sac, sau o papornita. Povestea cu geanta rosie mi-a adus aminte in drumul meu dinte un bar spre altul de alte povesti despre moda. Blugii rupti si decolorati. cred ca aceasta moda a facut fericiti pe multi, erau mai scumpi decat cei normali si erau rupti si decolorati, ca si acum i-ai fii avut de cativa ani buni. Recunosc ca am si eu blugi rupti, dar finut, decolorati fint si asta pentru ca exista o perioada in care nu gaseai de altii. Dar a trecut si asta. Gasesti blugi normali, mai gasesti si declorati, agatati dar finut. Existau niste blugi la un moment dat ce pe langa ca erau flenduriti si patati de clor, aveau si paiete pe ei. Imi aduc aminte de pantofii cu varf ascutit ce m-au amuzat mereu, fac un picor laba gastii, merg, acum, la cele ce au piciorul mic, botul rotund, ce mi se parea caraghios la inceput, acum mi se pare dragut si face fericite multe bunicute ce isi scot pantofii vechi din dulap. Si de aici ma leg de altceva si anume de moda ce imi place mie, cea a carourilor. Mi se pare atat de urban, mai ales cu o pereche de blugi si niste pantofi sport (gen superstaruri) sau tenisi si o geanta pe o parte. Daca esti tare, si iti permiti porti niste pantaloni ceva mia eleganti la tinuta asta. E un pic inspirata din tinuta tovarasior din Republica Socialista Romania. Am revazut de curand "Casatorie cu repetitie" si personajul principal este imbracat cand ajunge in staul unde e repartizat, intr-un ilic in carouri, camasa, pantaloni usor casual si pantofi. Si o geanta purata pe umar, pe diagonala. Ii mai lipsea un telefon mobil sau un mp4 player ca sa spui ca e in timpurile noaste si nu acum 40 de ani.
Cand li s-a oferit libertate negrilor, a aparut o noua moda. Trupurile bronzate. Idealul de femeie s-a transformat de la alb la ciocolatou. Candva cu cat aveai pielea mai alba cu cat erai mai frumoasa, acum idealul de femeie e bronzata, e exotica. Exista si moda parului indreptat cu placa, cel putin lafete, bine ca a disparut. Acum baietii isi indreaptaparul cu placa si isi fac carare pe o parte, cu breton asimetric. Si pentru ca tot e vorba de asimetrie, daca acum 2 ani vedeai o tipa tunsa asimtric spuneai ca e nebuna, ca s-a tuns sigur sau sigur a ciuntit-o cineva, acum e in tendinte. toate sunt asimetric tunse. Ochelarii cu rame groase, candva eram marca tocilarilor, acum sunt in tendite, si mie imi plac, chiar din astia am, sunt tot felul de alte exemple de idiotenii ale modei, de care suntem si noi prinsi
Si pe final, povestesc o intamplare din autobuz. Am vazut pentru prima dat doua femei sarutanduse in Iasi, in autobuz. La inceput am crezut ca e o tipa si un tip cu parul mai lung si cu cercei in buza, dar can au coborat din autobuz, am vazut ca era tipa. Iasiul devine deshis la minte :))
Pe curand...

Comentarii

Postări populare