Pro sau Contra Iulius

Perioada de tranzitie in care se afla Romania, incepe incetul cu incetul sa se stinga. S-au dezvoltat deja anumite ramuri ale industiilor sar mai este mult de lucrat la infrastructura si la conceptiile oamenilor. Una din industriile ce si-au revenit e industria constructiilor. Dupa o perioada in care nu prea s-a mai construit, poate doar case individuale, acum cartiere intregi se ridic in cam toate marile orase.
Si cum e mai greu sa ridici un bloc decat o casa, fabricile de prefabricate au renceput sa-si redeschida portile.
In Iasi, patronul de la Iulius Grup, pe langa lantul de moluri are si fabrica de prefabricate. Acum o foloseste nu numai pentru un alt mall ci si pentru cartierul ce il construieste. Si cum e vorba de constructii, si profesorii de la mine de fa facultate au parerile lor. Si se impart in doua Pro si Contra. majoritatea sunt contra. Cica sunt o draoaie de manarii pe la Palas, terenul e dubios luat, cu bani putini. Probleme de proiectare, teren prost. Dar sunt si Pro, care lauda initiativa, faptul ca folosesc prefabricate si ca e o afacere prospera, cu un proiect ambitios.
Daca e bine, daca e rau, nu am dreptul sa ma pronunt insa e bine ca se construieste si ca totodata terenul se consolideaza si se da o noua fata orasului.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare