Alfabetizarea si telenovelele sau cum telenovelele sunt bune.

In drumul de la scoala mi-a iesit in evidenta o masina. Nu m-as fi uitat la ea pentru ca nu era ceva deosebit, un SUV dar inaintea lui trecuse unul cu o viteza foarte mare si apoi m-m uitat la urmatoarea ca sa vad diferenta de viteza. Inauntu era o piranda bastana, supra ponderata ce desigur ca se intorsese de la Mall, de unde isi luase ceva aur si mancase la Medieval. Barosanul de tigarn, cu mustata lui stufoasa conducea regulamentar, cu ambele maini pe volan.
Am observat ca de la o vreme tigani nu isi mai iau mertaanuri ci SUV-uri, daca e si SUV si mertan e bine, dar nu mai e moda sa ai neaparat mertan.
Acum cativa ani, cand mama lucra in inspectorat, imi povestea ce tiganii care vin la programul "A doua sansa". Pana de curand veneau doar barbati care vroiau sa invete sa scrie si sa citeasca pentru asi putea da examenul pentru permisul auto, insa de la o vreme apareau si tiganci alaturi de sotii lor.
Prima intrebare care ti se punea cand incepeai acest modul de alfabetizare, era de ce vrei sa il faci si surpriza, femeile nu vroiau sa conduca ca barbatii lor ci sa stie sa citeasca la televizor la telenovele. barbatii lor nu vroiau sa le citeasca iar puradeii care faceau scoala, nu cereau bani pentru aceast lucru (antrepenori de mici) si astfel tigancile se "hambitionau" si vroiau si ele sa invete sa citeasca.
Cine spune ca televizorul, ca telenovelele nu sunt educative? Nu direct, ci indirect ele ajut la alfabetizarea analfabetilor din Romania. Nu degeaba Acasa TV face telenovele cu tigani, ca stie ca si ei urmaresc postul lor te televizune. Sarbu este Pro etnia rroma, tigani in telenovele si manele la PROTV, banul sa iasa!
Pe curand...

P.S. Reclama la Neogen cu manelele a fost interzisa pe in Trustul PRO, de ce oare?

Comentarii

Postări populare