Contextual, emotional, subiectiv

Vreau sa incep acest articol cu caracter motivativ, articol pe care nu credeam ca voi fii nevoit sa-l scriu, avand in vedere ca am mai scris articole din genul asta, cu definitia pe care o da Wikipedia blogurilor.
Un blog (prescurtat de la expresia engleză web log, jurnal pe Internet) este o publicaţie web ce conţine articole periodice sau şi cu actualizare neîntreruptă, ce au de obicei caracter personal. Ca regulă actualizarea blogurilor constă nu în modificarea textelor de până acuma, ci în adăugiri de texte noi, asemenea unui jurnal, toate contribuţiile fiind afişate în ordine cronologică inversă. Acest gen de publicaţii web sunt în principiu accesibile publicului larg.
[...]copul blogurilor variază foarte mult, de la jurnale personale şi până la arme publicitare ale campaniilor politice, ale programelor media sau ale diferitelor companii comerciale. De asemenea, ele variază şi în funcţie de autor - de la unul singur la o comunitate întreagă. Blogurile pot constitui şi o sursă importantă de venituri pentru cei care le administrează.
Cu aceste cunostinte veti realiza ca ceea ce postez eu periodic pe blog sta sum bemnul subiectvitatii. Sunt subiectiv si ma ghidez dupa sentimente si trairi. Daca astazi sunt suparat pe X si spun ca e un prost, nu insemna ca este porst tot timpul, este prost atunci pentru ca a facut ceva si eu pentru acel ceva il consider prost. se intampla de multe ori si cu tine, cititorului sa spui ca esti prost si nu iti convine sa iti spuna altul ca esti prost cu toate ca tu te-ai numit asa.
Asta insemna subiectivismul, te bazezi pe momentul respecti vara a calcula ce va urma, doar ceea ce a trecut. Este mult mai greu sa fii obiectiv, procuorii, judecatorii sunt asa. Ei trebuie sa se bazeze doar pe marturii fara a fii influentati de cei din jur. Obiectivismul este superior subiectivismului is eu inca sunt subiectiv.
Al doilea lucru pe care vreau sa il spun este ca nu imi place sa se scotat fraze din context. Nu se face asa ceva pentru ca astfel poti intelege altceva. Ori spui tot contextul ori nu spui de loc.
Si de ce toate astea? Pentru ca subiectiv cum sunt, simt nevoia sa clarific asta pentru a nu isca alte scandaluri. Totul a pornit de la un lucru pe care l-am aflat azi, asa cum le aflu pe toate, pur is simplu intamplator, cum ca cineva a scos o fraza despre altcineva din context si a trimis-o. Lucrul asta m-a deranjat enorm. Pentru ca acea fraza, lipsita de contextul ei ar putea insemna altceva, starea in care eram atunci motiveaza tot, si lucrul asta m-a dranjat foarte tare pentru ca nu ma asteptam de la acea persoana sa o faca. Ea (persoana) spune ca nu e adevarat. Acum incerc sa fiu obiectiv si ca o cred. Si sa fiu impartial pentru a nu isca un scandal. Nu vrea asta, ceea ce vreau este sa fiu inteles.
Stiu ca acest blog este subiect de discutie pentru voi, dar am pretentia de la cititorii mei sa inteleaga ceea ce citesc si daca au pareri sa le scrie la comentarii, nu pe mess, la altii siau mie. De asta exista acea rubrica acolo.
Cu astea spuse, sper sa nu mai existe probleme pe parcurs si:
Pe curand...

Comentarii

Postări populare