Free Moldova!!!, ce "Free Gigi"?

In perioada asta au avut loc foarte multe evenimente. Incepand cu scandalul cu clanul Basescu; presedintele, fiica si fratele, apoi arestarea lui Gigi, cutremurul din Italia si cea mai fierbinte si de interes manifestatiile din Chisinau.
Ceea ce se intampla acum in Chisinau este destul de grav. Si ne aflam in a treia zi.

O adevarata revolta spontana ce ne aminteste de revolutia nostra decembrista din '89, pornita de tineri, doar ca acum, la fel ca in Ucraina se plang de fraudarea alegerilor. Sute de oameni morti au fost trecuti pe listele de vot si au si votat, s-a mers si pe turismul electoral (au avut de la cine invata) si toate ca sda castige din nou comunistii. Cu toate fraudarile astea se pare ca tot nu au majoritatea parlamentara pentru a putea alege singuri presedintele.





Problema grava este ca autoritatile de la Chisinau acuza Romania de implicare. Ambasadorul Romaniei la Chisinau si un consilie din abasada au fost numiti Persona nongrata si le s-a cerut sa paraseasca tara in 24 de ore. Comunicatele oficiale acuza grupuri extremiste din Romania ca se a fla in spatele manisfstrilor ce ieri, neoficial au omorat 2 politisiti si un manifestant, si multi raniti.
Moldovenii din Romania nu au voie sa intre in Moldova, sunt retinuti la granita, fiind considerati tradatori sau spioni (exsita elevi, studenti ce nu pot sa-si petreaca sarbatorile Pascale acasa sau daca pleaca sa nu se mai poata intoarce), telecomunicatiile au fost intrerupte iar televiziunea de stat transmite fractionat evenimentele. Ieri, cand era marea revolta, cand demostrantii atacasera sediul guvernului si al parlamentului, televiziunea de stat transmitea un documentar, urmat de o emisiune pentru copii.

Si in Romaia, in marile orase unde se afla comunitati de moldoveni au avut loc maniferstari, cele mai mari fiind in Iasi si Bucuresti.

Comentarii

Postări populare