Superficialitate

Ultimile doua postari ale mele sunt de fapt doua melodii ce sunt un pic mai profunde. Au un mesaj. fiecare in stilul ei, insa exprima ceva. Versurile au un mesaj bine gandit si nu sunt niste insirari de cuvinete pentru o rima de doi lei, ca in cazul melodiilor comerciale din zilele nostre.
Daca asculti unul din miile de sclagare romanesti o sa vezi ca au versuri puternice. poate de aia am trecut de la titulatura de lagar la cea de hit pentru ca am trecut de la versuri la muzica.
Am devenit superficiali.
Totul e superficial in zilele noastre. Tot ce se face in ziua de azi e de suprafata si rar mai gasit lucruri profunde. Totul e cancan, tabloid, show. Nimeni nu se ma chinuie sa faca ceva mai profund cand merge cu ceva usor. Am devenit cu totii usori, niste tarfe robotizate ce ne multumim cu putin, ppentru ca ne-am invatat cu putin.
Tot ce s-a facut vreodata a avut o filosofie, insa acum totul e de doi lei.
Am pornit acest articol de la o discutie, c buna mea prietena, Ioana. Ea imi povestea despre o fata emo ce s-a aruncat de pe geam cand mama ei a intrat in camera pentru ca asa vazuae intr-un videoclip. Daca analizam acesti copii emo, vedem niste pusti de bani gata sau cu conditie materiala peste mediu, ce au primit tot ce au vrut, ce au vazut suferinta in familie pentru ca asa banii nu cupara fericirea si pentru ca nimic nu-i mai bucura s-au hotarat din manelisti sa devina emo. Insa conceptul emo, aparut cu multi ani in urma, desprins din Punk, se refera la anumiti tineri ce se vad ca niste ingrei negrii, ce absorb suferinta si traiesc din ea, sacrificandu-se, astfel, absorbind o parte din rau, in ei, vor reusii sa mai curete lumea de suferinta.
Insa cati emonei de azi stiu de toate astea si se gandesc la ce inseamna sa fii emo cu adevarat. E pe val si daca esti si neinteles incepi sa te vopsesti si sa te transformi mai mult in exterior in emo. cati sunt emo pana in suflet?
Pana si faptul ca incepem sa folsim cuvinte in engleza, si si mai rau, sa prescurtam cuvinte, inseamna o degradare a limbii si o pierdere a bigatiei lingvistice, tot din superficialitate. Cine ste azi 2-3 sinonime la un cuvantm cine stie neologisme sau arhaisme. Folosim cuvinte uzuale, regionalisme, englezisme si cam atat. Oare stit ca englezismele astea se numesc jargon? Limba romana a ajuns in zilele astea sa fie folosita in forma ei de argou. Pana si un profesor universitar, decan al unei facultati, isi permite sa isi faca studentii boi? Unde este conduita ta de om de capatai al educatiei?
Si eu sunt superficial. Mai superficial ca niciodata. M-am invatat asa, si e prost. Uneori nu reusesti sa rezisti sa te opui valului, sa tii piept curentului si schimbi directia. Ajungi pe el, spunand ca te vei odihnii un pic si vei reincepe lupata dar te obijnuieti acolo iar valul e tot mai mare iar tu ai ramas la fel de mic...
Unde vom ajunge? Unde ne indreptam atat de repede?
...
Pe curand...

Comentarii

Postări populare