Demagogul vs Democratia

Am sa incep cu cateva definitii pentru a ma face mai bine inteles. Conform DEX:
DEMAGÓG, demagogi, s.m. Persoană care caută să-și creeze o popularitate prin discursuri bombastice, prin promisiuni mincinoase etc. – Din fr. démagogue.
Sursa: DEX '98 DEMOCRAȚÍE, democrații, s.f. Formă de organizare și de conducere a unei societăți, în care poporul își exercită (direct sau indirect) puterea. – Din fr. démocratie.
Sursa: DEX '98
Scopul acestui articol postat pe blogul meu personal este de a clarifica situatia ivita zilele astea, la faculate, legata de cursul festiv si banchet. Avand in vedere ca la faculate nu pot spune nimic, pentru ca se porneste de la primiza ca am ceva cu buna samariteanca Anca si ca avand ceva personal cu ea incerc sa ii pun bete in roate, am hotarat sa imi exprim parerire aici.
Colectivul de organizare a banchetului si curuslui fesitv, proclamat mai mult sau mai putin democratic a hotarat, ca pentru ce ei duc tot greul acestui eveniment, asa cum Atlas duce in spate tot pamantul (vorbesc din legende/ basme - asa cum nu ii place lui Mihai), sa ia de unii singuri deciziile legate de firma organizaore.
Dupa o seara in care ne-am balacit in mocirla pe mail, s-a inteles (cred!!!) ca majoritatea din 120 insemna minim 61 si nu 5 is ca noi vom hotara detaliile iar ei vor fii purtatorii nostii de cuvant. Exact ca in democratie. Daca doriti o alta forma, de exemplu sclavagismul, duceti-va si organizati balul in Africa.
Multumim organizatorillor si in special Ancai si lui Mihai ca au consultat si alte oferte decat cea initiala. Dar ca toata aceasta consultatie este de forma, la cealata firma gasind cate o chitita, e partea a doua. Una din firme nu aduce prajituri la cursul festi din cauza Sanipid-ului, lucru mult mai grav (in logica lor) decat ca firma favorita serveste sampania in pahare de plastic. O alta firma nu are filmarea calumea lucru mult mai grav decat ca cealalta firma nu ofera sonorizare la cursul festiv.
Nu ne consultam cu cei ce au mai orgnaizat cu ei, pentru ca aste sunt basme. Mergem inainte cu ei pentru ca sefa' e prietena cu colega noasta si din aceasta prienienie noi avem, chipurile, de castigat.

In concluzie vreau sa precizez inca odata ca nu ma deranjeaza cei ce organizeaza ci atitudinea lor. Si spun din toata inima ca daca in 3 ani nu am reusit sa ne sudam ca grup nu vom reusii nici acum, si nici nu cred ca are vreun rost.
Poate odata cu acest articol Anca va intelege (poti sa il citesti de mai multe ori) care este problema mea de fapt, scutindu-ma pe mine sa ma uit la ea cum imi intoarce spatele si isi da ochii peste cap, ca un copil de clasa a 7a, iar pe Mihai il anunt ca daca are ceva de comentat, exista optiunea de comment la articol. Poate sa ife cat de ironic vrea dar ii spun serios ca astept banii pentru batraneii de la casa de batrani.

Pe curand...

Comentarii

Postări populare