"The Porcina gripa" si Everybody talks english here

A ajuns la scurt timp si in Romania, dupa ce a devenit faimoasa in toata lumea. Asa suntem noi, acceptam cu usurinta orice. La inceput a aparut in Timisoara, ca si revolutia, apoi la Bucuresti ca doar e capitala si apoi la Iasi, ca e unul din cele mai mari orase si al doilea centru universitar. La inceput, in vara, de niste englezi veniti in Iasi, la o casa de copii, au adus cu ei virusul. Apoi, acum cateva saptamani, un etaj dintr-un camin din Copou a fost bagat in carantina. Ieri, Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi a fost inchis. O si vad pe cocalara aia de directoare, cum a renuntat ea la ore ca sa nu horhaie. Inspectoratul scolar a interzis orice fel de activitate publica ce include elevii. Se mai aude ca si la medicina e carantina, urmeaza oare sa fie si la noi, la poli?
Gripa asta porcina, se raspandeste in tot orasul. Sper sa nu intram in carantina cat de curand ca nu ma vad inchis in camin, cu paznici imbracati in costumatia de carantina, ce nu ne lasa sa parasim nici macar camera. Si mai nou, la TV, nu i se mai spune gripa porcina ci, noul virus gripal. Daca a picat Boc pana sa iventeze sintagma "Porcina gripa"...

Oricum gripa e subiectul de discutii numarul 1 in tot Iasiul, toata lumea se fereste si se teme de ea. Ieri am fost la cantina, in Copou si cam peste tot auzeam de gripa. In spatele meu insa, nu se vorbea despre asta. In spate era un student strain ce avea altfel de probleme, cum ar fi: de ce e coada atat de mare, de ce sunt atati de multi studenti la cantina, de ce nu mai sunt tacamuri, sau de ce coada se bifurca in doua la un moment dat. De fiecare data cand punea o intrebare cuiva de pe langa el incepea cu: Do you speak english? Cand m-a intrebat pe mine i-am raspuns: Everybody talks english here.

Pe curand...

Comentarii

Postări populare