Ma doare :)) Analiza pe text


Atat de dulce...
Tu chip frumos..
cu zambetul care ma intors pe dos..
Unde-mi pleca gandu
Hopa apareai si tu



Din tot cea fost ... Ce a ramas
O vaga amintire despre o fata
Care tipa cand o tragi de nas
Parca e ea..
Cea care spune mereu "te iubesc" in loc de "multumesc"

Sunt Ok nu ma intreba..
Nu sufar inteleg ca si pentru tine a venit pizza..
Tre' sa hranesti
visul scandalos pe care il urmaresti

Refren :
Asta e viata mea
Intri sau iesi din ea
Nu mai suntem impreuna
Ma doare o luna si caut mai departe...

Nu fugi stai..
mai ai sa`mi dai ..
o nopate de vis ..
asa cum mi-ai promis
te cam dai inapoi
Cum ramane cu noi
Asa e cand ai vrea sa o ai
Si ea ar vrea dar n-ai sa-i dai

(REFREN)



Ma intreaba toti de ea
De ce nu sunt cu ea...
Nu mai suntem impreuna
Mint ca nu doare si caut maï departe...
[sursa]

Pustii astia aparuti de putin timp in padurea tropicala a muzicii romanesti, ne propun un sound jucaus si versuri pentru tineri. Postmodernismul romanesc, s-a ancorat cu dintii in muzica usoara si o face cat o pana.

O sa incerc in randurile ce urmeaza sa fac o analiza pe textul cantecului.

In prima strofa poetul ne prezinta propria viziune despre dragoste, despre pesoana iubita. Aceasta are un chip angelic si un zambet frumos care il intoarce pe dos. Aceasta exprimare puerila a sentimentului de dragoste, ne spune ca preenta iubitei il face sa nu mai fie asa cum era el de fapt; poetul ne spune ca el mereu se gandeste la ea iar ea e mereu langa el, ca doua suflete in unul.
Odata cu trecerea timpului relatia se degradeaza si cei doi nu mai formeaza un cuplu. Poetul tot ce isi mai aminteste acum despre ea e ca mereu spunea "te iubesc" in loc de "multumesc" si ca tipa atunci cand era apucata, din dragoste, de nas.
In timp ce el sufera si incearca sa treaca peste despartire prin aceasta frumoasa poezie, ea barfeste si povesteste peste tot despre el. Poetul incearca sa treaca si peste asta, lunand situatia ironic, facand o metafora, folosind pizza cu sensul de venin pentru a fi mai aproape de tinerii nostri satui de poezi in care suferinta e hranita cu venin.
In refern, poetul se impaca cu idee despartirii si spune ca dupa o suferinta de o luna, o sa o ia de la capat, in cautarea dragostei adevarate. Insa inainte de despartirea finala, inainte ca fiecare sa o ia pe drumul sau ar trebuii sa se mai vada o ultima data, dar ea da inapoi cu toate ca ambii ar mai vrea acea ultima noapte de vis cu toate ca el nu are ce sa ii mai dea (Te cam dai inapoi
Cum ramane cu noi / Asa e cand ai vrea sa o ai / Si ea ar vrea dar n-ai sa-i dai)
In final, petul recunoaste ca atunci cand este intrebat de ea, el minte ca totul e bine, insa el sufera si totodata merge mai departe in cautarea dragostei.
Poezia simbolizeaza de fapt sufeinta tanarului din zilele noaste, ce se afla tot timpul in cautarea iubirii, ce vrea de fapt sa arate ca este dur, insa el sufera si incearca sa uite durerea incercand o noua relatie. De fapt barbatii nu sunt fustangii, ei trec peste o relatie incercand sa o ia de la capat, cu mai multa experienta, nu ca femeile ce se dreg dupa o relatie cu plansete sau cu iesiri cu fetele in club, unde sa isi bata joc de barbati "pentru ca sunt porci". Versurile hitului vor de fapt sa invete femeile cum sunt barbatii cu adevarat, sa le faca sa incerce sa le descopere sentimentele si sa ne priveasca cu alti ochi. E greu si pentru noi, nu numai pentru voi :)).

Pe curand...

Comentarii

  1. Vaaai! Mi-am adus aminte de comentariile alea kilometrice la o strofa dintr-o poezie. Mereu am crezut ca prea incercam sa nascocim trairi ale poetului fara ca el sarmanul sa se fi gandit la ele. Asa si tu acum. :)) Nascocesti niste chestii pe care "poetul" in discutie trebuia sa le gandeasca. Lucru pe care nu cred ca-l face. :))

    RăspundețiȘtergere
  2. De cand am auzit melodia asta ma vrut sa fac asta. Are versuri prea tampite si ma gandeam ca o sa iese ceva foarte amuzant

    RăspundețiȘtergere
  3. :)) Eu nu am auzit "melodia" dar dupa ce am vazut versurile...nici nu vreau sa o aud.

    RăspundețiȘtergere
  4. Iti transmit o leapsa:
    http://ancahotineanu.blogspot.com/2010/02/ce-pot-spune-despre-mine.html

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare