De-a v-ati ascunselea

15 martie 2011, ora 20.15
Campusul Universitar "Tudor Vladimirescu" Iasi
Balconul etajului doi din caminul T7

Cum toamna nu vroia sa mai plece si era atat de cald in noiembrie, iarna la randul ei a vrut sa isi faca sederea mai lunga, si abia acum cateva zile ne-a parasit. Primavara, cea mai de treaba, a cedeat din timpul ei iernii si verii si tocmai dupa doua zile de primavara, deja sunt 20 de grade.
Era asa de cald si placut pe balcon incat nu imi mai vedea sa plec in camera.
Deodata vad masina de politie ce da ture de campus toata ziua si noapte prin campus. Oau, si-au pus farul ce se arsese acum doua luni.
Masina se opreste in fata terenului de sport si se uita l o gasca de baieti se stateau acolo. Ma uit si eu la ei. Oare vor sa joace fotbal pe intuneric, pe terenul ce e in modernizare? Poate se mai impiedica si se lovesc.
Deodata toti o iau la fuga in directii diferite iar dupa un scurt timp se aude o voce ce striga "Zece!".
What? Ce naiba se intampla? Insa dupa cateva secunde imi dau seama, dupa ce aud: "Cine nu-i gata il iau cu lopata!"
Genial! De ce nu mi-a venit si mie ideea in 4 ani jumatate de cand stau in capus? Sa fi student si sa joci v-ati ascunselea printre masini, noaptea, prin boscheti.
Am stat sa urmaresc tot jocul. Unii se ascunsesera in santurile pentru tevi, altii se ascunsesera printre schelele de la T9, altii prin parcare dupa masini si veneau tiptil spre masina unde trebuiau sa se scuipe. Numai ca cel ce mijase, nu prea plimba ursul iar ultimului i-a fost destul de greu sa salveze turma.
Au tot jucat pana pe la 12, razand, injurand si vorbind tare. Insa nu m-au deranjat, m-au impresionat pentru ca au avut aceasta idee.
Pe curand...

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare