Dizertatie

Tema mea de dizertatie are ca nume (provizoriu) Evolution of Civil Engineering Concerning the Life Safety Factor. Ideea tezei de dizeratie e ca tot ce se construieste se construieste cat mai bine, pentru a nu pune in pericol viata oamenilor.
Acest aspect, dupa mine are trei etape:
1.Sa cercetezi si sa inveti din cutremurele ce au trecut ca sa poti sa dezvolti coduri de proiectare bune.
2. Sa educi populatia sa stie cum sa se comporte in timpul unui cutremur sau alta calamitate naturala, ca degeaba ai structuri bune daca de panica te arunci de pe geam sau fugi pe scari in timpul cutremurului
3. Sa reabilitezi cladirile vechi ca sa fie pregatite pentru un nou cutremur si pentru a nu pierde patrimoniul.

In urma prezentarii conceptului meu, acum cateva saptamani, in excursia din Chiba, profesorul mi-a atribuit o tema de cercetare, din cele ce se desfasoara in laboratorul dumnealui.
Pe langa evenimentul cu educatia, la care particip zilele astea, ma voi ocupa impreuna cu Ikky (doctorand) si Keita (student in anul 4) de proiectul numit Countermeasures Against Liquefaction for Residential Houses. E un proiect ce cauta sa gaseasca diferite metode pentru a prevenii efectele lichefierii solului.
Munca incepe undeva la mijlocul lunii asteaia asa ca ma asteapta o luna plina. Insa sunt incantat pentru ca fac lucruri care imi plac. Si stiu ca nu sunt atat de multi oameni care au ocazia sa faca lucrul care le place...
Pe curand...

Comentarii

Postări populare