Horea's Brown Shoe

Am avut o perioada, din clasa a 7-a pana in clasa a 9-a cand imi cumparat in fiecare inceput de an scolar un penar nou. De obicei erau niste chestii cilindrice, ce aratau ca niste doze supradimensionate (am avut cel putin doua din acelea). Pe parcurul unui an se murdareau de la pasta de pix, sau se intampla sa se sparga un pix si sa curga toata pasta sau de la praf.
Insa in clasa a-10a am dat lovitura. Am gasit in Metro un penar in forma de papuc (tenis), maro de la ZigZag. Ilinca (pentru cei ce nu stiu cine e Ilinca, e sora mea, mai mica cu un an) is luase si ea unul roz. Pentaul asta a facut istorie. A mers cu mine de la Vranceanu la Facultatea de Constructii din Iasi si acum in Japonia.

Primul care mi-a observat penarul a fost domnul Vieru, proful meu de Info, un oltean ratacit printre moldoveni (cum ii placea sa spuna), care si inventase o poveste despre mine si Ilinca care ne-am transformat papucii de cand eram mici in penar, pentru ca stim sa pretuim lucrurile.
Apoi profa de chimie, Frunza s-a luat de mine ca m-am descaltat si mi-am pus papucul pe masa. Toata clasa a inceput sa rada si i-am explicat ca e un penar. S-a si enrvat, spunand ce e o idee proasta sa faci un penar in forma de papuc.
In anul 1 de facultate penatul a primit si un nume. Tudose (cunoscut si sub numele de Nasol - coleg de grupa, si prieten) a scris cu un pix negru: Horea's Brown Shoe pe botul penarului.
Dupa cum se vede in fotgrafia de mai sus, in 8 ani jumatate, penarul a trecut prin multe: pete de pix, cerneala cursa, s-a decolorat, iar unul din snuturi si-a pierdut varful asa ca a fost reparat cu un nod, apoi cu scotch, capsat cu capsatorul, iar in final a fost taiat excesul.
Acum e cu mine in Japonia. Au fost oameni si aici care s-au uitat lung la el, insa mie nu mi se mai pare nimic nou...
Vineri am pierdut 10 minute, in timpul unui curs, analizandu-l si am hotarat sa-l pensionez. L-am pus in dulap, alaturi de pixuri pe care nu le iau cu mine la scoala. Cand o sa ajung acasa, o sa-l pun la loc de cinste. E timpul sa se odihneasca.
Insa nu m-am hotarat sa nu mai am penar ci mi-am luat unul nou, pe care il vazusem candva intr-un magazin.
Domanelor si domnilor va prezint noul meu penar: De la ZigZag la Converse- Noul papuc :D
De cand l-am vazut: in perioada Craciunului, m-am tot gandit la el. Vechiul penar a trecut prin multe si merita sa de odihneasca. Oricum il voi pastra, pentru ca face parte din mine, iar in semn de respect, il inlocuiesc cu aceasi idee.

Pe curand...

Comentarii

  1. :)) Ce poveste simpatică. E ca și cum ai fi bătrân și-ți prețuiești soția, da-ți iei amantă fiindcă vrei s-o lași pe bătrânică liniștită. =)) Glumesc, faine penare ai...

    RăspundețiȘtergere
  2. si eu am un creion mecanic rotring, din clasa a 4a,mi-asm strans mult timp din banii de pachet ca sa mi-l cumpar. Il am si acum!

    RăspundețiȘtergere
  3. am si eu un creion mecanic rotring, din clasa a 4a. am strans din banii de pachet, multa vreme, ca sa mi-l cumpar. il am si acum.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare