La multi ani copilului din tine!

Astazi 30 de state, printre care si Romania sarbatoresc Ziua Copilului. Sarbatoarea a fost declarata de catre UNICEF, la Geneva in 1925.
Japonia nu sarbatoreste insa la aceasta data, ei au sarbatorit-o acum aproape o luna, pe 5 mai cand noi sarbatorim neoficial Ziua Barbatului. Putini stiu ca Parlamentul Romaniei a stabilit in 2010 ca sarbatori legatel Ziua Tatalui (a doua duminica a lunii mai) si Ziua Mamei (in prima duminica a lunii mai).
Pentru mine Ziua Copilului se asociaza cu apropierea Vacantei Mari (15 iunie) - cea mai mare bucurie a copilariei.
Imi aduc aminte ca la scoala, in clasele primare, mergeam in parc si desenam cu creta pe asfalt. Acasa era prima zi din an cand mancam inghetata si desigur primeam cadouri.
Cu toate ca timpul a trecut, eu inca ma bucur de aceasta zi si in fiecare am urez "La multi ani" tuturor celor care inca poarta copilaria in suflet.
Pentru fiecare din noi copilaria a fost cea mai frumoasa periaoda, atunci cand nu stii de griji si scoala e usoara. Purtam cu totii aminiri de la bunici, de la tara sau ne amintim de gasca de la bloc, de cum jucam: De-a v-ati ascunselea, Tara-tara vrem ostasi, Ratele si Vanatorii, Baba oarba, Hotii si Vardistii, Lapte Gros, Incetu cu Incetu se fabrica otetul, Imparate-Imparate, Flori fete si Baieti, Telefonul fara fir, telefonul american si multe alte jocuri ce din pacate nu mai sunt atat de populare printe copii de astazi.
Mie mi-e dor de aceasta perioada si de aceea va urez tuturor La multi ani!
Si... care a fost jocul preferat din copilaria voastra? Astept raspunsurile voastre in comentarii la acest articol sau la linkul de pe pagina de facebook sau de pe profilul meu.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare