WTF Japan! Facebook navi?

De cand cu reclamele pe facebook imi tot apare recomandare la facebook navi. Disperat de reclama asta am dat o cautare sa vad ce e facebook navi asta.
Navi e primul site oficial al facebook-ului creat pentru japonezi, in care explica cum sta treaba cu facebook. Ok, reteaua de socializare a devenit foarte populara in ultimul an, dar chiar era nevoie de un manual de utilizare?
Japonezii sunt reticenti la ceea ce e nou si o retea de socializare ca facebook ii sperie, pentru ca tin mult la intimitatea lor. Asa ca oficialii de la facebook au creat acest site in care sunt explicate politicile retelei, sunt create recenzii pentru aplicatii si exista un manual de utilizare pentru facebook.
Oare era necesar asa ceva? Ce urmeaza, un site pentru Romania in care se explica ca nu e frumos sa iti pui nume ca Seful banilor sau Sweet Ancutza?
Pe curand...

Comentarii

  1. Japonezii au navi (=nabi) pentru orice... Plus că Facebook a venit pe un teren ocupat de Mixi.

    RăspundețiȘtergere
  2. am citit si eu ca nu sunt primii care fac asa ceva. a fost yahoo apoi a fost twitter apoi si acum si facebook. mie idee in sine mi se pare stupida. de ce ar avea nevoie de asa ceva? e atat de importanta piata nipona incat investesc atat de mult in ea? pentru japonia au intrudus si paginile alea ce se afiseaza in mai multe limbi. De exemplu pagina filmului mizerabilii, e in japoneza aici, dar in engleza in alte parti. ar fi trebuit sa fie in coreana in coreea sau in tailandeza in tailanda sau in chirilica in tarile ce scriu in chirilica, insa serviciul e beta in Japonia si nu se stie cand vor aparea pagini in alte limbi. sa fie ei mai cu mot si sa nu invete engleza...

    RăspundețiȘtergere
  3. Să nu uităm că şi la Waseda avem nabi la toate cele, inclusiv la net portal :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu folosesc waseda n@vi sa descarc cursuri.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare