Mancarica cu ce era prin casa

La mine lunile incep  cand vine bursa si asta se intampla in jurul zilei de 23. Insa luna trecuta a venit bursa pe 18 si m-am bucurat de acest lucru pentru ca dupa exursia in Kansai eram falit. Doar ca nu m-am gandit bine la viitor si nu am realizat ca urmatoarea vine pe 26. Si dupa cumparaturi, frizura noua si lafaieli am ajuns in ultimile saptamanai sa dramuiesc fiecare yen.
Asa am ajuns si la reteta pe care vi-o impartasesc azi. Cand eram prin anul 2 de facultate si eram novice in bucatarie, am descoperit o fata ce nu stia niciodata ce gateste. Eu veneam cu reteta invatata pe de rost, iar ea improviza pe loc. ODC-ul meu nu accepta asa ceva, insa  in timp am inceput si eu sa fac asa.
Sambata m-am uitat prin provizii si am vazut ca am niste pulpe de pui taiate bucati mici, cartofi, o ceapa, un morcov si niste urechi de lemn ramase de la puiul cu alune. Si am improvizat.
Am condimentat puiul, am taiat ceapa in fasii subtiri, catofii cubulete de un cm latura si morovul l-am taiat subtire cu ustensila de curatat coaja.
Am incins putin ulei de gatit amestecat cu ulei de susan si am adaugat ceapa si puiul.


Dupa ce s-au rumenit usor, am adaugat cartofii si i-am lasat sa se prajesca usor. Apoi am stins cu putina apa si sos de soia si i-am lasat sa fierba la foc mare.

Dupa ce cartofii au inceput sa se inmoaie am adaugat morovul si dupa ce a mai dat cateva clocote am adaugat si urechile de lemn.

A iesit un fel de tocanita/ mancarica foarte gustoasa insa mi-e frica sa ma gandesc la caloriile pe care le avea.
Pofta mare!

Pe curand...







Comentarii

Postări populare