Cadoul corean

In Japonia se poarta ca atunci cand pleci undeva sa te intorci cu un cadou. Cadrul e de obicei ceva dulce sau ceva de mâncat traditional din zona in care ai fost plecat. Asa m-am întors si eu de acasă cu bomboane, tuica, vin, miere si dulceata de cirese amare. Si tot asa am adus profilul prajitiri din Kyoto.
In Golden Week, Namyi, colega mea coreanca, a fost acasă si saptamana trecută cand ne-am vazut, mi-a dat un cadou. 
Sa fiu sincer i-am comentat cadoul pentru ca nu mi s-a parut inspirat insa acum imi place. 
In pungulita aveam:
1. Nori. Nori e o foaie de alta uscata ce se mănâncă fie la onigiri, fie in ramen sau la sushi din acela rol. Eu nu am fost niciodată fan nori. Chiar la inceput nu imi pacea insa încetul cu încetul am inceput sa ma obisnuiesc cu el. 
Asta corean e chiar mai bun decat cel japonez. E mai sarat, mai puțin imputit si e ușor uleios ceea ce ii da o textura misto cand învelesti orezul cu el.

2. Ceai se matase de porumb. Am băut odată astfel de ceai, cand  fost la u restaurant corean si i-am zis ca e bun. Nu stiam ca o sa țină minte si ca o sa-mi cumpere asa ceva. Am zis ca e bun din politete. Si sincer nu l-as fi băut, acum cand mi l-a dat cadou, daca nu citeam pe net ca ajuta la slăbit. Gata, in loc de apa o dau pe ceai se papusoi o perioada.  Ca daca tot îl am si daca tot e sănătos...

3. Bomboane de ciocolata cu mochi ( prajitiri se orez). Astea au fost foarte bune. Ciocolata era dulce si gustoasa, nu ca cea japoneza si in combinatia cu mochi au fost foarte interesante ca textura. Chiar mi-au plăcut.

Citisem undeva, odată, ca un cadou perfect e un cadou ce reprezintă ceva ce e folositor sau iubit de cel ce-l primește insa el nu se gândește sa si-l cumpere. O geanta noua de laptop sau un portofel nou, cand ala vechi e jerpelit dar încă merge. Un expresor de cafea sau un accesoriu.
Se pare ca Namyi m-a nimerit cu cadoul. Eu nu mi-as fi luat niciodată asa ceva pentru ca nu as fi știut daca imi place sau nu. Insa asa am aflat si eu cum sunt dulciurile lor, cum e nori corean si urmez sfatul doctorului: mai mult ceai. 
Pe curând...


Comentarii

Postări populare