Shimokitazawa Awaodori 2013

Pe niste stradute inguste pline de buticuri, cafenele si mici restaurante, pe o caldura insuportabila, la un apus violet, vineri am participat la festivalul Shimokitazawa Awaodori.


Aflat la a 43-a editie, festivalul a avut mult de suferit anul acesta datorita lucrarilor de la linia de tren Odakyu care a hotarat sa treaca in subteran si astfel a modificat mult dinamica carierului Simo-kitazawa. Cu toate ca festivalul este destul de micut, este considerat cel mai vibrant festival de dans din Tokyo datorita energiei si culorii dansatorilor.

Festivalul se desfasoara in serile de vineri si sambata, inainte de Obon - sarbatoare budista ce sarbatoreste spiritele celor ce au trecut in nefiinta, de la 6:30 pana la 8:30 - adica la lasatul serii pe Ichiban-gai - principala strada comerciala din cartier.

Cu ocazia festivalului magazinele din jur isi scot tarabele afara si vand bere si snackuri, iar oamenii adunati pe marginile strazilor privesc specacolul de dans si aplauda.

Si cum se poate exemplifica mai bine un festival de dans decat prin filmulete. Asa ca mai jos va puteti delecta cu trei filumete realizate in seara cand am fost la festival:



Pe curand...

Comentarii

Postări populare