Pietonul patruped

Miercuri am avut treaba pe la Decanat asa ca am plecat pe la  11:30 din camin ,ca sa ajung la 12 acolo. La trecerea de pietoni de la Iulius, asteptand sa se face verde la semafor, am observat ca langa mine se ajezase un catelus. Era mic, flocos si cu blana toata murdara de zoaiele de la ninsoarea ce murdarise orasul peste noapte. Si cum ma uitam la el si ma intrebam daca chiar site cum sta treaba cu semaforul, l-am observat ca porneste. Ha! - mi-am zis, nu stie de semafor. Insa imediat m-am uitat la culoarea lui si observasem ca se facuse verde. A merg pe langa mine, o buna bucata de drum, insa pe la Rectorat l-am pierdut.
Mi-am facut treaba pe la decanat, am fost la departamentul de limbi straine si cand ajung, din nou, la trecerea de pietoni abia se facea verde. Pe la mijlocul strazii observ ceva cu coada ochiului, era din nou catelul cel mic, ce traversa tantos strada. A trecut cu mine pe sub mall, s-a ascund pe sub rotile masinilor parcate cand eu m-am asezat intre doua masini, ca sa treaa alta si din nou, undeva pe la T11 l-am pierdut.
Cateva ore mai tarziu am plecat din nou spre Podul Ros. Ajuns la Institutul de Fizica Moleculara m-am intalnit din nou  cu el. Se intorcea tantos de la facultatea de constructii. Am apucat repede sa-i fac o poza iar cand a trecut pe langa mine a latrat odata bucuros, a dat din codita si si-a vazut de drumul lui spre Tudor. De acum eram prieteni si ne salutam, ca de la student la student.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare