Tamagoyaki - omleta japoneza

Tamagoyaki este o rulada de omleta, traditional japoneza. In general este omleta dulce, ce se mananca la sushi, insa exista si varianta sarata, ce se mananca ca aperitiv sau la micul dejun. Rulada sarata se face cu legume taiate mici si se sareaza cu sos de soia.
Pentru tamagoyaki-ul meu am folosit ardei gras rosu taiat cubulete si legume deshidratate

De obicei, rulada se realizeaza din trei oua, ca sa fie mai multe straturi, insa cum eram singur nu as fi putut manca atata ou, asa ca am facut-o din doua oua pe care le-am batutu bine iar apoi in compozitia lor am adaugat sos de soia si legumele deshidratate, iar dupa ce le-am lasat sa se hidrateze cateva secunde, am adaugat si ardeii taiati bucatlee mici.
In tigaia incinsa se adauga putin ulei ce se indinde uniform, pe toata suprafata tigaii, cu o perie de gatit. Daca nu aveti o perie de gatit, se poate folosii un servetel.
Dupa aceea se adauga o parte din continutul oului batut, atat cat sa acopere toata suprafata tigaii si fara sa fie un strat prea gros. Din cand in cand se vantura tigaia, astfel incat oul necopt de deasupra sa se imprastie uniform.

Cand omleta pare aproape gatita se ruleaza dintr-un colt, spre capatul opus, pana se ajunge la mijloc, apoi omleta rulata pe jumatate se deplanseaza spre capatul de unde a inceput rularea, iar in semiluna ramasa goala pe jumatatea de tigaie, se adauga contiunut de ou, astfel incat sa se se continuie omleta

Se repeta operatiunea de cate ori este nevoie, adica in functie de cat ou mai aveti, iar la final, dupa ce s-a rulat toata, se stinge focul si se mai lasa in tigaie un pic,  sa se gateasca de la caldura proprie,

Se taie feliute de 1 cm si se serveste fie calda, fie rece.

Poate data viitoare o sa iasa mai bine si mai aspectuasa.
Pofta mare!
Pe curand...

Comentarii

Postări populare