Soseaua catelu 42

M-a atras titlul cartii asteia pe loc. In Bacau exista un cartier caruia ii zice "La cateaua lesinata". Nu stiu exact de ce. Tin minte ca bunicul imi spunea ca se trage de la un bar de acolo unde era mancare si bautura ieftina si proasta. 
As fi rau sa zic ca asa e si cartea asta...
Alina Nedelea scrie bine. Si puteti vedea asta pe pagina ei de la LiterNet, aici.  De jucat nu stiu cum joaca, dar vad ca a aparut prin filme si seriale in Italia, acolo unde locuieste.
Cu toate astea nu mi-a placut cartea...
Pe parcursul lecturii am avut in minte tema muzicala de la serialul Edera. Eram mic copil cand dadeau serialul la noi la tv insa alaturi de soundtrack-ul din caracatita si din Dallas, cantecul asta nu o sa-l uit niciodata. Inca un roman despre anii de dinainte si de dupa revolutie. O carte despre o copilarie, adolescenta si tinerete ca in telenovele(le italiene). 
ATENTIE, Spoiler alert! 

Fata asta le-a patit pe toate: maica-sa era de fapt sora-sa si mama adoptiva bunica. A fost fatul ce a rezistat la un avort, a dat in patima jocurilor de noroc si a practicat prostitutia ca sa isi intretina dependenta de casino si a fost ultima persoana ce a vorbit cu o sinucigasa. Si toate astea povestite ca o fetita ce are o viata banala si inventeaza in fata blocului, pe banca, prietenelor ei, o viata de invidiat. Ma mir cum de nu a fost abordata de securitate si infiltrata in nu stiu ce misiune secreta de omorare a lui Ceausescu.
Cel mai tare ma mira faptul ca lumea ii da la greu cinci stele pe goodreads si carti mult mai bune sunt stampilate cu trei stele.
Dar ce-i al ei, e al ei. E scrisa bine si usor. Si poate fi usor realizat un film dupa ea. Se vede ca e actrita si ca a studiat mult fenomenul.
Sa trecem peste mometul revolutiei si sa incepem sa scriem carti despre altceva. Au trecut totusi aproape 25 de ani de la Revolutie si s-au scris zeci de carti despre perioada 80'-90'.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare