Cartea Judecatorilor

Imi place foarte mult cum scrie Tatiana Niculescu Bran. Am citit pe cand eram in Japonia Spovedanie la Tanacu - fix cand aparuse filmul, si apoi In Tara lui Dumnezeu si Noptile Patriarhului, carti scrise bine si documentate. Imediat dupa ce am citit cartea despre Cazul Tanacu mi-am trecut in Wishlist Cartea Judecatorilor. Pe atunci inca nu aparuse a doua editie la Polirom ci exista doar prima la Humanitas. Dupa ce Poliromul a re-editat-o si a scos-o in foarmat electronic, am cumparat-o si acum, pe drumul spre Bucuresti si inapoi, i-a venit randul la citit.
Eram adolescent cand povestea exorcizarii de la Tanacu facea senzatii si atunci nu prea i-am dat atentie. Citind acum cartea am aflat multe detalii despre proces, autopsie, martori, experti si avocati, detalii scrise atat de frumos in romanul asta nonfictiune, cum rar intalnesti. Citind cartea mi-am amintit ca preotul cu barba rosie a fost inchis in aceasi celula cu Sechelariu, detaliu ce il uitasem complet pana acum si despre care Niculescu Bran aminteste destul de obicetiv in cartea sa.
Pe cand citeam Black Flower, un roman atat de greoi, mi-am adus aminte de cartile ei, romane nonfictiune scrise mult mai bine decat cartea celebrului corean ce a pornit de la un caz real si a scris o carte greoaie. Si Niculescu Bran a dat- o usr in bara cu In Tara lui Dumnezeu, pentru ca se vedea ca era usor straina de evenimente cu toate ca se documentase mult.
E bine ca a mai scos o carte, tot la Polirom, carte pe care vreau sa mi-o cumpar in curand si sa o citesc.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare