Idiot(zii) la Bacau

Sambata dupa-masa imi spune sora-mea ca cei de la Idiot vin in Bacau, invitati in cadrum IDFest. Ok, mergem. Paranoia din mine zicea ca sigur nu gasim locuri, o puneam pe ea sa sune pe cine stie din trupa si sa-i roage sa ne tina niste locuri, dar ne-am descurcat si fara. Spectacolul a fost unul chinuit dar reusit. Se vedea ca erau usor obositi si nici publicul nu ii ajuta. Sa ai o sala plina de liceeni egocentristi e o mare provocare pentru un spectacol de improvizatie ce e bazeaza pe reactiunea cu publicul.
M-a amuzat teribil un lucru, o serie de evenimente ce au pornit de la amuzant la nesimtire. Petrila, actorul care are roul de moderator, are o fixatie sa isi ridice tricoul si sa-si arate pieptul ca lumea sa il aplaude. Posibil ca tipul e foarte plin de el (mie asa mi se pare si de aceea mi-e cel mai putin simpatic dintre toti), misogin si constient de felul in care arata si ii place atentia. Doar ca de cand l-am vazut eu ultima data si pana acum, a cam pus burtica. Asa ca au inceput sa se faca misto pe tema asta. Pe langa noi (eu si sora-mea) mai erau cativa oameni rataciti prin sala ce le stiau spectacolele iar unul din ei a subliniat ca Petrila s-a ingrasat urland ca pe tarla: ai pus burta. De aici a pornit totul si egoul de barbat usor nestapan pe el a avut de suferit cand una din fetele din sala a strigat la el ca mai bine nu, atunci cand a vrut sa isi arate din nou pieptul si dupa aceea cand se faceam numai glume ce aratau cat e el de pufos. Totul a pus capac la jocul cu biletele cand cineva a scris pe biletel, raspunzand la intrebarea: scrieti o situatie jenanta, "Esti la teatru si un idiot isi arata mereu burta". Asta mi s-a parut rautacioasa rau dar recunosc ca am ras inanuntrul meu.
Draga Petrila, daca cumva citesti acest articol, articol scris de un om ce a fost la o mana din spectacolele voastre, un om ce are prieteni ce sunt mai apropriati de voi si care apreciaza foarte mult ceea ce faceti, vreau sa stii ca am o dedicatie pentru tine. De prima data cand am vazut filmuletul asta, m-am gandit la tine!
Pe curand...

Comentarii

Postări populare