Minuturi

Am ramas dator de-a lungul a doua luni cu niste retete usoare pe care le-am preparat si de care m-au tot intrebat prietenii pe facebook. Si pentru ca acum am niste timp liber, am decis sa scriu despre ele.

1. Pui cu dovlecei si spanac



Pentru aest fel demancare aveti nevoie de niste carne de pui (piept, inner sau pulple dezosate), praz, dovlecel, spanac, smantana, sare si piper,
Am inabusit puiul taiat cuculete cu prazul taiat la 2cm in apa cu ulei si condimente. Intre timp, in alt vas, am pus la fiert spanacul curatat si spalat (am avut spanac proaspat dar merge si cu spanac la conserva sau inghetat). Cand puiul a inceput sa se rumeneasca, am adaugat dovlecelul (eu am avut doi micuti) curatat de coaja si taiat cubulete. Dupa ce au inceput sa se inmoaie dovleceii, am adaugat spanacul fiert si scrus si le-am mai lasat impreuna cateva clocote, dupa care am adaugat smantana si le-am mai tinut 2-3 clocote la foc mic.
Pofta mare!

2. Pui cu urechi de lemn

Am fost la Dragonul Rosu si mi-am cum-arat de acolo o droaie de nebunii. Asa ca am venit acasa si am gatit ceva ce imi amintea de restaurantele taiwaneze la care mancam cand eram in Japonia. Pentru asta aveti nevoie de: pui, usturoi, ardei, urechi de lemn, bambus, sos de soia, mirin si ulei de susan, condimente.
Urechile de lemn le-ampus la hidratat in apa cu sos de soia. In uleiul incins am pus doi catei de usturoi tocati marunt, apoi am adaugat puiul taiat ubulete pe care l-am condimentat cu care si curry/  Cand puiul a inceput sa prinda culoare, am adaugat ardeiul, putina apa, sos de soia si mirin. Le-am lasat sa clotoceascap ana cand ardeiul taiat fasii lungi si subtiri a inceput sa se inmoaie si am adaugat urechile de lemn si babmusul. Apoi am adaugat cateva picaturi de ulei de susan. Se poate servi cu orez fiert.

3. Pui cu legume in stil asiatic pe pat de paste picante.

Aveti nevoie de: pui, paste, usturoi, ceapa, ardei dovlecel, condimente, soia mirin, ulei de susan
In putin ulei încins am pus niste usturoi tăiat micut micut, apoi am pus puiul tăiat cubulete condimentat cu sare si curry. Cand puiul a inceput sa se rumeneasca, am adăugat ardei tăiat fasii si o ceapa mica tăiata in 4. Le-am mai lăsat pe toate la foc iute cat timp am curățat doi dovlecei mici pe care i-am tăiat cubulete. Dupa ce s-a undit si dovlecelul, am adăugat sos de soia, Mirin (sake de gatit) si ulei de susan. Le-am amestecat de doua ori si am adăugat putina apa. Le-am lăsat pe foc pana cand s-a evaporat apa si a devenit un sos mai grosut.
Pastele le-am fiert in apa cu curry, piper alb, boia dulce si ulei de susan.

Pe curand...

Comentarii

Postări populare