Seminte si opera

In orasul in care clubul de manele e perete in perete cu Teatrul, e festival mare de teatru. Sa fiu sincer, mi-a fost frica ca nu o sa aiba public. Dar nuarul de locuri la spectacole se suplimementeaza sau piesele se joaca de doua ori. E nebunie. Bacaul se culturalizeaza. Si pe langa piesele de teatru jucate in spatiile conventionale si neconventionale, noaptea, au loc spectacole in aer liber.
Am ajuns acasa in ziua doua a estivalului. La 8:30 de juca Coada cu Chirila, piesa pe care am tot vrut sa o vad la Bulandra. N-am ajuns. Insa aproape de miezul noptii, am pornit spre centrul orasului unde avea loc spectaolul Les Girafes, al trupei de street performance Compagnie Off din Franta. Nu am crezut ca o sa vad vreodata un spectacol de opereta si circ la un loc, in specacol ce are elemente de echilibristica, momente de opera, momente amuzante, picioroange si misticitate. Dar Theaterstock a reusit sa imi aduca un astfel de spectacol acasa si sa-mi ofere posibilitate sa vad ca exista asa ceva. A fost magic.
Girafele, imblinzitaorea lor, claunul si tobosara au colindat centrul orasului, oferind un specacol cum nu s-a mai vazut. Oamenii piveau umiti de pe margine si mergeau alaturi de girafe, in plimbarea lor prin oras. Au iesit oameni din clubul de manele sa vada ce e cu girafele rosii care fac agtata zgomot. Manca lumea seminte si se minunau cum canta "aia acolo sus pe joben". S-a apaudat, s-a fluierat, s-a ras si ne-am minunat. In romana, in italiana, cum putem si noi. Dar toti, de la mic la mare, am ramas impresionati de spectacolul oferit. Felicitari Theaterstock. Si cand ma gandesc ca acela era doar inceputul. Cate evenimnte au mai fost si cate or sa mai fie...


Theaterstock Bacau. Ziua 2. Girafele 1
Posted by Horea Sibișteanu - În Căutarea Eului Pierdut on Sunday, August 2, 2015

Theaterstock Bacau. Ziua 2. Girafele 2
Posted by Horea Sibișteanu - În Căutarea Eului Pierdut on Sunday, August 2, 2015
Pe curand...

Comentarii

Postări populare