Un barbat si mai multe femei

Sambata seara am fost la La Scena, intr-un pod al unei case sa vedem piesa jucata de Teatrul In Culise, Un barbat si mai multe femei. 
Piesa dramaturgului rus Leonid Zorin e destul de poplara pe scandrua romaneasa. S-a jucat si se joaca pe Lipscani cu Claudiu Bleont si Magda Catone,  la Teatrul de Arta cu Paula Chirila si George Constantinescu si se mai joaca undeva prin Constanta. Piesa se pare ca s-a jucat si la Piatra Neamt si la Nottara, in urma cu vreo 5 ani.
Dar toate aceste piese, la recomandarea dramtaurgului, se joca in doi. Un barbat, si o femeie care joaca toate celalalte femei.
Mai putin, cea de sambata seara. Ce a avut 7 femei. Ideea regizorului Critian Bajora cred ca e interesanta. Nu am vazut piesa de teatru jucata in varianta in doi (as avea sansa sa o vad la sfarsitul lunii si pe Lipscani si la Teatrul de Arta). N-am vazut niciodata o piesa de teatru jucata in mai multe variante (inafara de piesele celebre vazute la TV), deci cred ca ar fi o experienta interesanta.
Un barbat si mai multe femei, e o piesa despre puterea femeii. Ea te faca barbat si tot ea de doboara. Oricat de cocos crezi ca esti, fara femei, nu ai nicio valoare.
Printre hohotele de ras ma tot gandeam la cat de mult seman cu personajul din piesa. Nesigur, temator, si apoi neinfricat. Dar cred ca fiecare barbat se gaseste in acel personaj, pentru ca e scri foarte bine. Si cred ca fiecare barbat gaseste atractiva una din femeile din piesa. Mie mi-a pus capac poeta.
La Scena e un loc foarte interesant, pe care nu il mai vizitasem pana acum si pe care o sa il am in minte de acum inainte. Teatru in culise pare o comanie interesanta de teatru, cu cateva piese ce abordeaza altfel teatrul, deci de tinut in minte si asta. 
A fost o seara reusita si abia astept sa planific urmatoarea iesire culturala.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare