Toto si surorile lui

Cand m-a intrebat Raluca ieri despre Toto si surorile lui, credeam ca face misto de Totoro.  Pana ieri documentarul lui Alexandru Nanau imi scapase. Nu stiu cum, avand in vedere ca nu prea imi scapa nimic din cinematografia autohtona iar documentariile imi plac foarte mult.
Toto si surorile lui este realizat de Strada Film in colaborare cu HBO Europe si prezinta povestea a trei frati de ednie roma: Totonel, Andreea si Ana-Maria, ce locuiesc in Ferentari, alaturi de unchii lor, pentru ca mama lor se afla in inchisoare pentru 7 ani pentru trafic de droguri. Cu toate ca Totonel e personajul care da titlul documentarului, mie Andreea, sora de 14 ani mi s-a parut personajul principal. Fata mijlocie e cea care face toata treaba si ia haturile familiei in maini, cand sora mai mare este arestata de DIICOT (posesie si vanzare de heroina) si cand se satura de conditiile insalubre in care traia.
Toto si surorile lui a castigat 13 premii internationale la festivalurile de film documentar si a atras atentia criticilor dar si a oamenilor de rand, care par sa fie interesati, ca de fiecare data, de filmele ce au ca subiect persoanele de etnie rroma si integrarea lor in societate.

Pe curand...

Comentarii

Postări populare