Snuff

14# Fucked up

Am gasit un top odata, cred ca pe Bokkaholic cu cele mai fucked up books. Snuff a lui Palahniuk era printre ele. M-a atras si am spus ca vreu sa citesc carte. Ideea e ca de mult vreau sa citesc ceva de el, eventual Fight Club, dar s-a nimerit sa dau de titlul asta in top si apoi, de carte intr-un anticariat.
O sa fiu rauatacios cand o sa spun ca e o carte de 5 lei, fix cat am dat pe ea. Ideea unei carti despre o actrota porno ce vrea sa se retraga printr-un film in care se culca cu 600 de barbati ca sa intre in cartea recordurilor, suna bine. Insa mi s-a parut prea ieftina (ca sa parafrazez un prieten). Cand ai un subiect vulgar, nu esti vulgar in limbaj. Alegi un limbaj vulgar cand ai un subiect inspid, sa il scoti din banal. 
Cu toate ca tot acest cumul de vulgaritate face din carte, ceva de rpoasta calitate, subiectuele secundare, povestile de culise, povestile personajelor, sunt interesante si uneori pline de umor. Imediat dupa ce treci peste vulgaritate si intri in ritumul cartii, te prinde. Noroc ca nu e o carte stufoasa si se termina fiex la timp.
Snuff a fost un experiment interesant insa, din pacate, nu stiu daca o sa vreau sa mai citesc ceva de Palahniuk prea curand...

Pe curand...

Comentarii

Postări populare